Formule 1

Oscar Piastri toont emoties? �Mijn beste overwinning tot nu toe�

Oscar Piastri boekte tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn tweede overwinning in de Formule 1 en noemde het de beste overwinning in zijn loopbaan. De Australische McLaren-coureur hield de druk van Charles Leclerc tegen gedurende de race, maar reed uiteindelijk naar de overwinning en was zichtbaar opgelucht na afloop van de race.



Piastri moest vanaf het begin vechten, want Leclerc leek in de openingsfase comfortabel de leiding te hebben, waarin de voorsprong opliep tot vier seconden. Na de pitstops zag Piastri zijn kans schoon om de Monegask aan te vallen en greep deze met beide handen aan. Hij noemde het een van de zwaarste races die hij ooit had gereden, mede door de druk die Leclerc de hele race op hem hield.

"Voor mij is dit waarschijnlijk de beste overwinning van mijn carrière", stak Piastri van wal in de FIA-persconferentie. "Het was ongelooflijk zwaar om de druk zo lang vol te houden. In de eerste stint zag ik Leclerc wegrijden en dacht ik dat P2 het maximaal haalbare zou zijn. Maar toen ik de kans kreeg na de pitstop, moest ik die pakken. Daarna was het hard werken om de leiding vast te houden. Het was een van de beste races die ik heb gereden."