Formule 1

Charles Leclerc niet verrast door inhaalactie Oscar Piastri: “Wel door mijn koude banden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 17:29

De Grote Prijs van Azerbeidzjan werd in de twintigste ronde gewonnen door Oscar Piastri, die de leiding overnam van Charles Leclerc. Tot verbazing van velen liet Leclerc de deur wagenwijd openstaan voor de Australier. De Ferrari-coureur gaf na afloop toe dat hij de actie van Piastri had zien aankomen, maar zich misschien te veel had verkeken op zijn eigen banden.

Charles Leclerc Oscar Piastri

Leclerc wist dat een inhaalactie op handen was, maar kon hij weinig doen om zich te verdedigen tegen de naderende Piastri. Leclerc wijdt de gemakkelijke inhaalactie aan de temperatuur van zijn banden. Hij dacht op dat moment nog dat de race lang genoeg was om de leiding terug te pakken, maar dat bleek later een fout te zijn.

“Zijn inhaalactie verraste me niet echt, ik zag hem in mijn spiegels”, begint Leclerc in de FIA-persconferentie na de race. “Maar mijn banden waren nog te koud en ik kon niet agressief genoeg verdedigen. Ik dacht dat het geen groot probleem zou zijn als hij me op dat moment inhaalde. Ik had verwacht dat ik later met warme banden wel weer kon toeslaan. Maar dat was een miscalculatie die me uiteindelijk de overwinning kostte.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS