Formule 1

Oscar Piastri met gewaagde actie naar winst in Baku: “Dacht dat het nooit zou lukken”

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 september 2024 13:18

Oscar Piastri zegeviert in Azerbeidzjan. Door een slimme en gewaagde divebomb op Charles Leclerc nam de coureur uit Melbourne de leiding in de wedstrijd over, deze gaf hij niet meer uit handen, maar makkelijk was het niet. Leclerc bleef ruim twintig ronden op de staart van Piastri zitten, maar slaagde er niet in om langs hem te komen. Door de overwinning (en de crash tussen Sergio Perez en Carlos Sainz) neemt McLaren voor het eerst sinds 2014 de leiding in het constructeurskampioenschap over.

Oscar Piastri mcLaren Baku

Piastri ving de race aan vanaf de twee startpositie. Hij was goed weg, maar kon geen aanval plaatsen op zijn tegenstander uit Monaco. In de twintigste ronde, na de pitstop, lukte dit echter wel. Piastri positioneerde zich achter de Ferrari, sloot aan en dook bij het aanremmen voor de eerste bocht langs de auto van Leclerc. Hij rekende niet op de McLaren en liet de deur dus wagenwijd openstaan.

Piastri nam de leiding over, maar stond de rest van de race onder hevige druk van Leclerc. Met nog een paar ronden te gaan raakte Leclerc de DRS pas kwijt. De apotheose werd verstoord door een late crash tussen Sainz en Perez, maar dat mocht de pret van de overwinning niet drukken.

"Ik probeerde hij de start van de race de leiding te pakken, maar toen ik uit de DRS viel had ik de pace niet. Na de pitstop had ik het gevoel dat we extra grip hadden en moest ik ervoor gaan. Ik wist dat als ik het niet zou doen aan het begin van de stint dat het dan nooit zou lukken. Ik ging voor een spannende actie, maar het lukte en ik moest alles op alles zetten. Toen hij uit de DRS verdween wat het iets relaxter, maar hier is geen enkel rondje rustig. Dit is zeker één van de beste races uit mijn loopbaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS