Autosport NL • Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux: voorspelbare afloop voor Larry ten Voorde tijdens Racing Day Assen

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2024 09:01

ASSEN - Wat een weekend was het! De zevende en achtste race van het Porsche Carrera Cup Benelux-seizoen, onderdeel van het populaire Jack's Racing Day op het TT Circuit Assen, lieten spannende motorsportactie zien. Gastcoureur Larry ten Voorde (JW Raceservice) stal de show door beide races te winnen, waarbij hij bij zijn tweede overwinning vooral werd toegejuicht door het enthousiaste publiek. Ondertussen heroverde Dirk Schouten (Q1 Trackracing) zijn leiding in het kampioenschap van de snelste monomerkencup van de Benelux. De volgende races staan gepland van 13 tot en met 15 september op de Red Bull Ring in Oostenrijk, de voorlaatste meeting van het seizoen.

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 1

In een enigszins verrassende ontknoping wist Sam Jongejan (Team RaceArt), momenteel tweede in het Rookie-klassement, de Tag Heuer Pole Position Award veilig te stellen voor de eerste race van het weekend. Larry ten Voorde, die eerder in de sessie meerdere rondetijden had laten noteren, startte naast hem op de eerste rij. Zondag startte Paul Meijer (Hans Weijs Motorsport) op de eerste plaats, gevolgd door Jongejan en Dirk Schouten. In de Pro-Am-categorie waren beide pole positions voor Hans Weijs Jr. (Hans Weijs Motorsport).

De eerste race van het weekend zag een voorspelbare afloop voor Larry ten Voorde, de huidige leider in de Porsche Mobil 1 Supercup. Hij won de race met een feilloze snelheid, voor Sam Jongejan en een andere gastcoureur, Wouter Boerekamps (PG Motorsport).

"Dit voelt als een overwinning", straalde Sam Jongejan, die de beste rookie was op de startgrid en als tweede eindigde in de race. "Van Larry verliezen ren tegen hem strijden is geen schande en ik heb de perfecte race gereden. Dit geeft me hoop voor de toekomst in de Porsche Carrera Cup Benelux."

Dirk Schouten werd vierde, maar verdiende punten voor de tweede plaats omdat gastcoureurs Ten Voorde en Boerekamps niet voor punten in aanmerking kwamen. Paul Meijer werd zesde en Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance) achtste, waarmee hij Schouten hielp in het puntenklassement.

In de Rookies-categorie won Jongejan, gevolgd door Domas Raudonis (Team GP Elite) en Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance). In de PRO-AM-categorie zegevierde Hans Weijs Jr. voor Ziad Geris (PG Motorsport) en Maik Rosenberg (Team GP Elite).

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 2 Larry ten Voorde
Larry ten Voorde

Larry’s spectaculaire prestatie op zondag
Het hoogtepunt van het weekend was zondag toen Larry ten Voorde vanaf de achttiende plaats startte en na de eerste ronde al snel opschoof naar de tiende plaats. Vervolgens vocht hij zich naar de leiding, vermaakte hij het publiek en finishte hij als racewinnaar. “Ik heb er zelf ook erg van genoten”, aldus Larry ten Voorde van JW Raceservice na afloop. “Het was zeker niet makkelijk en ik moest vechten voor elke plek. Dit is absoluut een overwinning die ik me zal herinneren!”

Met een tweede plaats heroverde Dirk Schouten de leiding in het kampioenschap, voor Paul Meijer, die als leider in Assen was aangekomen. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik de eerste plaats herover en als leider naar Oostenrijk ga", aldus Schouten. Niels Langeveld (Q1 Trackracing) pakte zondag de derde plaats, met Kobe Pauwels als snelste Rookie, waardoor Pauwels leider bleef in het Rookie-puntenklassement. Sam Jongejan en Colin Jamie Böninghausen (Bas Koeten Racing) stonden samen met hem op het Rookie-podium. In de PRO-AM-categorie pakten Jules Grouwels (Team RaceArt) en Jani Käkelä (39 Racing) goud en zilver, waarbij Käkelä zijn leiding in het kampioenschap behield. Hans Weijs Jr. werd zondag derde in PRO-AM.

Tot slot werd de 'Michelinster van het weekend' toegekend aan Richard Jongejan, de vader van Sam Jongejan, voor zijn onwrikbare toewijding aan de carrière van zijn zoon.

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 3

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 7

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 4

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 5

Porsche Carrera Cup Benelux Jack's Racing Day TT Circuit Assen Foto 6



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS