Formule 1

Lewis Hamilton gelooft erin dat Norris Max Verstappen kan verslaan in titelstrijd

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 augustus 2024 10:44

De strijd om het kampioenschap is al in tijden niet zo spannend geweest. Alhoewel het gat tussen Max Verstappen en Lando Norris nog altijd zeventig punten bedraagt, slinkt het gat bijna ieder weekend. Ook Norris’ landgenoten Lewis Hamilton heeft vertrouwen in hem. De toekomstig Ferrari-coureur geeft aan dat hij gelooft dat Norris Verstappen nog kan verslaan.

Lewis Hamilton Max Verstappen Lando Norris

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix sprak Lewis Hamilton over de titelstrijd van Lando Norris. Hoewel Norris momenteel zeventig punten achter Max Verstappen staat met nog negen races te gaan, gelooft Hamilton dat de strijd nog niet gestreden is: "Er staan nog veel punten op het spel, dus ik denk dat het niet onmogelijk is", begon Hamilton zijn verhaal op de vraag of Norris nog kans maakt op de titel. Ik denk dat Max uiteindelijk waarschijnlijk alleen maar als tweede hoeft te eindigen in elke race om op dit punt te winnen, en hij [Norris] zou elke race moeten winnen en dat zou nog steeds niet genoeg zijn. Dus er zal wat geluk in moeten zitten. Ik denk wel, en wat echt spannend is, ik denk dat er een reële kans is dat McLaren de constructeurstitel kan winnen.”

"Als McLaren zou winnen, dan zou dat echt spannend zijn, niet alleen voor hen, maar ook voor de sport", voegde Hamilton eraan toe. Terwijl hij hoopt dat de titelstrijd tot het einde spannend blijft, erkende Hamilton dat Norris wat geluk nodig zal hebben om Verstappen te verslaan, maar sloot niet uit dat het nog kan gebeuren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS