Karting • Belgisch Kampioenschap

Weergaloze Ties van Wijk verovert Belgische titel in stijl: "Hele seizoen echt snel, maar dit is heel vet"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 september 2024 16:55

GENK - Met een indrukwekkend optreden heeft Ties van Wijk zondag de Belgische titel in de Rotax Max Junioren-klasse op zijn naam geschreven. De veertienjarige karter uit Hoenzadriel domineerde de vierde en laatste ronde van het BMC op het circuit van Genk door zowel de prefinale als de finale te winnen. Daarmee won hij alle manches in het kampioenschap, op de eerste na!

Ties van Wijk kampioen BMC

"Ik ben niet echt verrast want we waren het hele seizoen echt heel snel, maar dit is heel vet", jubelde Ties na afloop. "We begonnen al een beetje te geloven dat het kon lukken. We hadden dit weekend eigenlijk maar één ding wat we moesten vermijden, en dat was een diskwalificatie."

Ties’ dominantie in het kampioenschap was overduidelijk. "Ik heb maar één keer een derde plek gescoord in een prefinale, maar voor de rest heb ik alles gewonnen", zei de coureur van topteam Bouvin Power trots. "Het verschil met de nummer twee is waarschijnlijk rond de dertig punten, wat behoorlijk flink is voor vier races. Ik kan niet anders dan tevreden zijn."

De jonge coureur benadrukte het teamwork achter zijn succes. "We hebben er echt met het hele team voor gestreden. Het is extra bijzonder omdat we nu ook met het hele team het volledige podium bezetten, niet alleen vandaag maar ook in het algemeen klassement bij de junioren."

Met de Belgische titel op zak keek Ties, die onlangs ook al vice-Europees kampioen werd, al vooruit naar meer succes. "Deze titel is inderdaad de eerste van hopelijk nog meer dit jaar. Al wordt de BNL winnen nog lastig. En dan kunnen we nog het NK en de Grand Finals winnen. We gaan alles op alles zetten om zoveel mogelijk titels binnen te halen!"

Voor Ties wordt het komende maand zijn tweede deelname aan de Grand Finals. "Het is altijd lastig, omdat je je chassis en motor op basis van loting krijgt. Als je alles goed hebt, dan kun je winnen. Heb je pech, dan wordt het moeilijk", legde hij uit.

Ties van Wijk Champion

Ties gaat niettemin goed voorbereid naar de Grand Finals, met een sterk team om zich heen. "Birger Bouvin (teameigenaar, red.) gaat gewoon mee voor alle ondersteuning. Max Timmermans (teammanager, red.) gaat mee en eigenlijk alle mensen die een beetje hebben geholpen dit jaar gaan gewoon mee naar Italië. We gaan ook met veel rijders als één team, zeven of acht."

Zijn succes in het BMC brengt Ties het hoofd niet op hol. Hij blijft gefocust op de komende uitdagingen. "Volgende week hebben we de laatste BNL-race. We gaan daar vol voor strijden, met de hoop dat we ook daar kunnen winnen. Helemaal nu we op dezelfde baan drie keer achter elkaar poleposition hebben gehaald!"

Ties van Wijk bedankt zijn vader en moeder, zijn broer Yort, Birger Bouvin, Vincent France, Max Timmermans, Lars, Julia en iedereen bij Bouvin Power.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS