Karting • Belgisch Kampioenschap

Karttopper Vince Vanderhallen wordt Belgisch kampioen én wint ticket voor de Grand Finals in Italië: "Superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2024 01:08

GENK - Met een indrukwekkende dubbelzege tijdens de vierde en laatste ronde van het BMC-kampioenschap heeft Vince Vanderhallen zondag in Genk de titel in de Rotax Max Minimax-klasse veroverd. De twaalfjarige karttopper uit Kapelle-op-den-Bos won zowel de prefinale als de finale en verzekerde zich daarmee ook van een felbegeerd ticket voor de Rotax Max Grand Finals.

Vince Vanderhallen Belgisch kampioen en WK ticket Rotax Max Challenge Grand Finals

"Ik ben superblij", jubelde een dolgelukkige Vince. "Ik had wel verwacht dat ik het BMC kon winnen. Ik stond er goed voor en ik heb alles gedaan wat ik kon. De kwalificatie ging al goed. Dus toen wisten we dat de snelheid wel goed was."

Ondanks zijn dominante optreden moest de jonge Belg, die dit seizoen al veel won, toch nog flink aan de bak. "Ja, in de finale had ik een beetje lucky, heb ik een groot gat kunnen trekken en dan kon ik wel op mijn gemakje verder rijden. Maar in de prefinale moest ik wel even door pushen zodat ze niet dichterbij kwamen."

Vince toonde zich mentaal sterk onder de druk van het kampioenschap. "Ik had wel wat stress", gaf de piloot van topteam Bouvin Power toe. "Maar vanaf dat de motor was gestart en we een rondje hadden gereden bij de formation lap, was het weg. Dan is het gewoon rijden zoals normaal."

Met de titel op zak mag Vince zich nu opmaken voor zijn debuut op de Grand Finals, het jaarlijkse officieuze WK voor Rotax Max-rijders. "Ik hoop dat ik bij de topjongens kan aanpikken", blikte hij vooruit. De race wordt dit jaar verreden op het Circuito Internazionale di Napoli in Sarno, Italië aan de voet van de legendarische Vesuvius, een baan waar Vince nog nooit eerder heeft gereden.

Een extra uitdaging vormt het feit dat Vince op een ander merk kart zal rijden dan hij gewend is. "Normaal rijd ik op een Tonykart, maar op de Grand Finals wordt het een Birel", legde hij uit. Zijn team overweegt nog of ze voor het evenement kunnen testen met een chassis van dat merk, al is er weinig tijd omdat Vince nog de laatste ronde van het BNL-kampioenschap meedoet vóór de Grand Finals starten.

"Misschien doordeweeks nog. We hebben wel een chassis dat we kunnen testen. Daar kunnen we eens mee gaan rijden, om het eens aan te voelen. En in Sarno hebben we tien dagen om het chassis te leren kennen. Dus het moet wel goed komen."

Vince Vanderhallen

De Grand Finals bieden Vince een unieke kans om zich te meten met de beste Rotax-piloten ter wereld. "Ik ben benieuwd naar al die Engelse deelnemers. We rijden allemaal met dezelfde motor. Dan wil ik weleens zien wie er de beste is."

Tot slot toonde de kersverse BMC-kampioen zich trots dat hij België mag vertegenwoordigen op dit prestigieuze evenement. "Ja, dat is natuurlijk de max. Superleuk!”

Vince Vanderhallen bedankt zijn papa, mama, zijn moeke, Max Timmermans, Birger Bouvin en zijn team, de mensen van zijn team en zijn supporters thuis voor hun steun.

Vince Vanderhallen wordt in zijn kartloopbaan ondersteund door de volgende bedrijven:

Colorcasa
All Tools
TD Cleaning & Service
Van Hove Aannemingen
David Schaut tegel en vloerwerken
Bouvin Power
Miva Projects
Isoprojects
LDS Construct
PUR Isolations

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS