Dakar

Vladimir Chagin grijpt leiding, Marcel van Vliet solide naar p8

Uitgegeven door Thomas Verbeek • 4 januari 2011 20:47

SAN SALVADOR DE JUJUY - Vladimir Chagin heeft in navolging van de eerste etappe, nu ook de derde truck-etappe van Dakar 2011 gewonnen. Firdaus Kabirov, de winnaar van gisteren, werd vandaag tweede op vijf minuten achterstand. De wederom sterk presterende Ales Loprais completeerde het dagpodium in zijn TATRA. De dagzege van Chagin betekende tevens dat de Rus de leiding in het klassement heeft overgenomen van KAMAZ-teamgenoot Kabirov. Marcel van Vliet racete wederom solide en legde beslag op de achtste positie. Voormalig F1-coureur Jan Lammers klokte de zestiende tijd.

Chagin

Johan Elfrink eindigde de etappe naar San Salvador de Jujuy op een dertiende plaats, met vlak daarachter Peter van den Bosch op de veertiende stek. Marcel Schoo werd als vijftiende afgevlagd, Frits van Eerd tikte als negentiende aan. Peter Versluis kende een mooie inhaalslag na de pech van gisteren en beloonde dat met een drieëntwintigste positie. Pascal de Baars en Frank van Lankveld ervoeren grote problemen en werden genoteerd op bijna drie uur achterstand.

Na drie etappes gaat Chagin aan de leiding met een minimale voorsprong op KAMAZ-teamgenoot Kabirov. Loprais staat op de derde positie in zijn TATRA, gevolgd door Franz Echter in de MAN. Beste Nederlander is Marcel van Vliet op de zevende plaats met een achterstand van negenenveertig minuten op de leider. Van Eerd staat op een solide vijftiende positie, Lammers moet nog in vorm komen gezien zijn weinig indrukwekkende vierentwintigste plaats.

Klik HIER voor de complete stand in het truck-klassement na dag 3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS