Formule 1

5x op rij geen Q2 voor Perez is natuurlijk niet zijn schuld: "Moeten we als team aan werken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juli 2023 19:00

Voor de vijfde opeenvolgende race slaagde Sergio Perez er opnieuw niet in om door het eerste deel van de kwalificatie te komen. De Red Bull-coureur haalde Q2 niet op enkele honderdste, maar start de Grand Prix van Groot-Brittannië zondag vanaf de zestiende positie. Perez heeft zoals gewoonlijk een excuus voor de tegenvallende prestatie.

Sergio Perez

Voor de rode vlag in Q1, die werd veroorzaakt door het stilvallen van Kevin Magnussen, stond Perez al in de gevarenzone. Met nog drie minuten op de klok werd de sessie hervat. De baan was flink aan het opdrogen, wat normaal gesproken betekent dat je het liefst als laatste de baan op gaat. Toch stond Perez als eerste ongeduldig bij het rode licht aan het einde van de pitsstraat. Hij kon de snelheid niet vinden en eindigde op de zestiende positie.

“De rode vlag duurde langer dan ik had verwacht”, begint Perez tegenover de internationale media. "Dat hielp niet bij het proberen de temperatuur in de banden te houden. Het is zonder dat we het daarop moeten verliezen, weet je, zeker aangezien we een prima vrijdag hadden. Onze racepace zag er erg goed uit. Dus ja, we zullen vanachter moeten beginnen. Het zal wederom een race worden waarin we zullen proberen de schade te beperken."

"Mijn problemen komen alleen maar duidelijker naar voren in wisselvallige omstandigheden. Dus dat is iets waar we als team aan moeten werken om te begrijpen wat we kunnen doen om te verbeteren. Zo simpel is het."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS