Formule 1

Adrian Newey over vormcrisis bij Red Bull: 'Ik zou niet weten waarom zij ineens minder competitief zijn'

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 september 2024 10:00

Het Formule 1-team van Red Bull was de voorbije jaren oppermachtig, maar dit jaar gaat het aanzienlijk minder goed. Nadat Max Verstappen vier van de vijf eerste races won dit seizoen, gingen de resultaten bergafwaarts. De mindere prestaties zijn vooral te wijten aan balansproblemen aan boord van de Red Bull-bolides. Coureurs Max Verstappen en Sergio Perez klagen veelvuldig. Vooralsnog is het lek ogenschijnlijk nog niet boven bij de Oostenrijkse renstal.



Over de oorzaak van de problemen wordt weinig tot niets losgelaten. Sommige mensen denken dat het vertrek van voormalig hoofd-ontwerper Adrian Newey ten grondslag ligt aan de vormcrisis bij Red Bull Racing. In de onlangs verschenen Autocar-podcast wordt Newey gevraagd naar de problemen bij zijn voormalig werkgever.

Newey, die woensdag werd aangekondigd bij het team van Aston Martin, vindt het lastig om in te gaan op de huidige gang van zaken bij het team waar hij liefst zeven constructeurstitels mee won. “De waarheid is dat ik er niets over kan zeggen, ik kan geen commentaar geven”, vertelt Newey.

De Brit durft geen duidelijke oorzaak aan te wijzen, aangezien hij al een behoorlijk aantal maanden niet meer betrokken is bij de ontwikkeling van de RB20. “Ik kan niet meer bijdragen aan de ontwikkeling van huidige dingen omdat ik al sinds april niet meer betrokken ben. Omdat ik geen bijdrage meer kan leveren, kan ik niet zeggen waarom het team de laatste tijd minder competitief is. Ik zou het niet weten”, besluit Newey.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS