Formule 1

Charles Leclerc niet jaloers op vriendschap Vasseur en Hamilton: “Fred is niet mijn vriendin”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 oktober 2024 06:02

Charles Leclerc krijgt het volgend seizoen niet gemakkelijk. Bij het team van Ferrari moet de Monegask het opnemen tegen zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Leclerc zal moeten vechten voor wat hij waard is, maar vreest niet voor zijn aanstaande teamgenoot. Daarnaast laat hij weten niet jaloers te zijn op de komt van ‘The Goat’.

Charles Leclerc Vasseur Hamilton

Na Sebastian Vettel krijgt Leclerc ‘die andere coureur’ die de jaren ’10 van deze eeuw domineerde in de Formule 1 naast zich te rijden. De toekomstige partnership tussen Hamilton en Ferrari houdt iedereen al het hele jaar bezig, zeker nu het einde van het seizoen nadert.

Frederic Vasseur is maar wat trots op het feit dat hij de zevenvoudig wereldkampioen aan boord heeft weten te krijgen. De twee geschiedenis tussen de twee gaat ver terug, zo was Vasseur teambaas van ART toen Lewis Hamilton voor hen reed in de GP2. Daarnaast is Leclerc ook goede vrienden van Vasseur, toch is hij niet jaloers over de komst van Hamilton: "Ik denk niet dat er jaloezie is. Fred is niet mijn vriendin”, begint de Monegask op een vraag tijdens het Festival dello Sport.

“We zijn dol op elkaar, we waarderen elkaar, maar er is geen jaloezie. Ik was altijd op de hoogte van de onderhandelingen tussen Ferrari en Lewis en ik wist dat er een kans was. Alles was heel transparant en ik was de eerste die zei dat een teamgenoot van dit niveau heel motiverend voor me zou werken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS