Formule 1

Dr. Helmut Marko bezorgd na moeizame dag Verstappen: “Niets werkt op de auto van Max”

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 07:01

De voorbije jaren was Max Verstappen steeds de te kloppen man, maar recentelijk gaat het sportief gezien niet echt voor de wind voor de Nederlander. Ook tijdens het raceweekend in Singapore kent de drievoudig wereldkampioen veel strubbelingen met betrekking op de wegligging van zijn auto. Helmut Marko, de teamadviseur van Red Bull Racing, uitte zijn zorgen bij de Duitse tak van Sky Sports.



Verstappens laatste race-overwinning dateert van de in juni verreden Grand Prix van Spanje, sindsdien is het bijna uitsluitend kommer en kwijl. Na een moeizame vrijdag in Singapore maakt Marko zich ook zorgen over de terugkerende problemen bij de RB20 van de drievoudig wereldkampioen. “Niets werkt op de auto van Max”, vertelt hij somber. “Hij had geen grip op de zachte en harde banden, bovendien was de balans niet op orde. Het is zeer zorgwekkend en het moge duidelijk zijn dat we iets drastisch moeten veranderen. We gaan zien wát we veranderen”, vervolgde de Oostenrijker.

Hoewel het vooruitzicht allerminst positief is, hoopt Marko toch op beterschap gedurende het restant van dit raceweekend. “Dit mogen we niet accepteren. We moeten dingen uitzoeken en zorgen dat het tempo snel beter wordt. Ik heb net gekeken; we zijn net zo snel als Franco Colapinto”, besluit het Red Bull-kopstuk.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS