Formule 1

Dr. Helmut Marko spreekt van gemengde gevoelens na kwalificatie: 'Goed resultaat, maar had meer ingezeten

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 20:00

Max Verstappen kwalificeerde zich in Singapore voor het eerst sinds enige tijd weer op de eerste rij. Een belangrijke prestatie in het kampioenschapsgevecht met Lando Norris. Toch houdt Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull Racing gemengde gevoelens over aan de zaterdag. De Oostenrijker is van mening dat er meer had ingezeten.



In gesprek met de Duitse tak van Sky Sports vertelt Marko waarom hij denkt dat Verstappen op pole had kunnen staan. “We zijn tevreden met dit resultaat, zeker na de ramp op zaterdag. Maar hij verloor anderhalf tiende met zijn tweede run, ten opzichte van de eerste. Bovendien had hij meer risico kunnen nemen tijdens een eventuele tweede run. Er had dus meer ingezeten Maar nogmaals, na het resultaat van vrijdag durfden we hier niet eens van te dromen.”

Verstappen koestert een voorsprong van 59 punten in het kampioenschap. Rivaal Lando Norris start weliswaar vanaf pole, maar nu Verstappen zo dichtbij staat is hij mogelijk beter in staat de schade te beperken. Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen, kende een teleurstellende kwalificatie en vangt de race aan als dertiende.

Marko doet tevens een korte voorbeschouwing op de race, hij laat het niet na om de druk bij Norris enigszins op te voeren. “De run naar de eerste bocht is relatief kort, maar tot nog toe zijn Norris’ starts niet geweldig geweest, Max zal zeker proberen daarvan te profiteren. en als iemand weet dat je nul van negen pole positions hebt behouden in de eerste ronde, denk ik dat dat wel voor twijfel zorgt”, zegt het ervaren Red Bull-kopstuk over de racestarts van Norris.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS