Formule 1

Dr. Helmut Marko wil Lando Norris verwelkomen bij Red Bull: "Veruit de sterkste van de jonge coureurs'"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 juli 2023 05:01

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko kijkt er positief tegenover als Lando Norris Max Verstappen komt versterken bij het team van Red Bull. De tachtigjarige routinier ziet de Engelse coureur graag overkomen van McLaren. Het is geen geheim dat Verstappen en Norris goede vrienden zijn, het zou daarom een goede match kunnen zijn.

Helmut Marko Lando Norris

Of Marko dit écht vindt, is de vraag, misschien probeert hij de druk op Sergio Perez nóg verder op de voeren, maar tegenover Kleine Zeitung heeft de Oostenrijker het volgende te vertellen: "Hij heeft een contract bij McLaren tot en met 2025, maar is veruit de sterkste van de jonge coureurs. Hij zou ook het beste bij Red Bull passen vanwege zijn jeugdige karakter." Daarnaast is er bekend dat er gesprekken hebben plaatsgevonden over een mogelijke toekomst binnen het team, hun vriendschap zou bijdragen aan de goede match.

Er zijn meerdere opties om Perez te vervangen, mocht Red Bull genoeg hebben van zijn ondermaatse prestaties. Als Perez midden in het seizoen wordt vervangen, liggen Liam Lawson, Daniel Ricciardo en eventueel Yuki Tsunoda voor de hand. Mocht Red Bull pas in ’24 was Perez af willen, blijft Norris nog wel een optie. Dan moet de Oostenrijkse renstal wel het contract van Norris afkopen bij McLaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS