Formule 1

Ferrari-teambaas Vasseur rekende er niet op: “Cruciaal hier in Mexico”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 17:03

Carlos Sainz scoorde tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico zijn eerste pole position van het seizoen. De afzwaaiend Ferrari-coureur bewees opnieuw niet onder te doen voor zijn teamgenoot Charles Leclerc, zeker niet onder de lastige omstandigheden en reed twee ronden die beiden goed genoeg waren om als snelste af te sluiten. De laatste keer dat de Spanjaard vanaf pole vertrok was in Singapore 2023, en die race won hij overtuigend. Teambaas Frederic Vasseur heeft goede hoop voor zijn coureurs in de race.

Frederic Vasseur Ferrari

Vasseur zag zijn team met veel energie de sessie ingaan, mede door het sterke resultaat van vorige week in Austin. Sainz liet zich opnieuw van zijn beste kant zien en liet zien dat zelfs onder de tricky omstandigheden iedereen en alles achter zich kan houden. Leclerc, die nog niet helemaal tevreden was met zijn rondetijd, zal de race starten vanaf de vierde plek. Vorige week catapulteerde de Monegask vanaf deze positie naar de leiding van de wedstrijd, om uitindelijk zijn achtste Grand Prix-overwinning kon bijschrijven. Vasseur benadrukt dat beide Ferrari’s belangrijk zijn in de race, en dat het lange rechte stuk naar de eerste bocht extra strategische kansen biedt.

"Het hele team zit in een energieke flow en is goed gefocust op de race”, begint Vasseur na afloop van de kwalificatie. “We verwachtten niet om pole te halen, dus dit is een mooie verrassing. Carlos deed het uitstekend met twee goede ronden die snel genoeg waren voor P1, en hoewel Charles niet helemaal tevreden was, staat hij dichtbij Lando. We hebben beide auto’s voorin en dat is cruciaal hier in Mexico, waar de lange run naar Turn 1 nog alles kan veranderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS