Formule 1

FOTO'S: Max Verstappen wel erg gecharmeerd van 'krankzinnige' auto: "Natuurlijk is de auto nog in de ontwikkelfase, maar.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 februari 2020 21:10

Max Verstappen reed op het circuit van Silverstone samen met teamgenoot Alexander Albon in een iets andere auto dan gewend. De beide Red Bull coureurs waren uitgenodigd om de Aston Martin Valkyrie te testen. Om over het Britse asfalt te scheuren met een 6,5 liter, V12-krachtbron was wel iets waar Verstappen van onder de indruk was. “Een Formule 1 voor op de weg! Krankzinnig! Het was geweldig om als een van de eersten in deze auto te rijden en er kennis mee te maken.”

2020 Max Verstappen Valkyrie


"Het was geweldig om er voor het eerst aan te proeven", zei Verstappen na de kennismaking. ”Natuurlijk zit het nog steeds in de ontwikkelingsfase maar je kan de snelheid al voelen. Vergeleken met een gewone auto is dat... erg anders. De Valkyrie is met die downforce geweldig en ziet er ook agressief uit. Het was erg leuk daar buiten."

2020 Max Verstappen Valkyrie


Vanaf woensdag gaan de coureurs weer rijden in hun eigen nieuwe bolides op het circuit de Catalunya, Barcelona tijdens het preseason testen. Max Verstappen trapt de week af en wordt donderdag afgewisseld door Alexander Albon. Op vrijdag komen beide Red Bull F1-piloten in actie.

2020 Max Verstappen Valkyrie


2020 Max Verstappen Valkyrie


2020 Max Verstappen Valkyrie


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS