Formule 1

Kimi Antonelli leerde veel in vlekkeloze testsessie in Mexico: “Veel waardevolle data verzameld”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2024 16:29

Toekomstig Mercedes-coureur Andrea Kimi Antonelli reed tijdens de eerste vrije training in Mexico zijn tweede sessie ooit in een Formule 1-weekend. Antonelli nam de plaats van Lewis Hamilton in en wist zijn eerste optreden in Mexico zonder incidenten af te ronden, ondanks twee rode vlaggen in de sessie. De jonge Italiaan blikt tevreden terug op zijn meters in de Mercedes W15.

Kimi Antonelli Lewis Hamilton

In Monza maakte Antonelli zijn Formule 1-debuut in de Mercedes. Deze sessie eindigde voor hem al na een kleine tien minuten in de bandenstapel in de Parabolica, in Mexico wist de protege een solide sessie te rijden.

“Mijn doel was om een nette eerste sessie neer te zetten voor het team, en ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen”, vertelt Antonelli na de sessie in een persbericht van Mercedes. “Het was mijn eerste keer op dit circuit, dus ik bouwde mijn vertrouwen rustig op en werkte stap voor stap.”

“We hebben waardevolle data kunnen verzamelen, ondanks de rode vlaggen. Ik kon mijn begrip van de W15 verder ontwikkelen en heb verschillende ronden kunnen rijden op zowel de harde als de zachte band. Dit was mijn laatste VT1-sessie van het jaar, maar ik kijk uit naar de voortzetting van mijn trainingsprogramma in aanloop naar 2025.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS