Formule 1

Lando Norris complimenteert Ricciardo na behalen snelste ronde in Singapore: 'Hij heeft het slim gedaan'

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 september 2024 08:03

Lando Norris lag op koers voor de eerste Grand Slam (Pole, leiden van start tot finish en de snelste ronde in hetzelfde weekend) van zijn Formule 1-carričre, maar Daniel Ricciardo pakte de snelste ronde op de valreep af. Naast het mislopen van deze bijzondere onderscheiding, liep Norris zodoende ook nog een extra punt mis, wat belangrijk kan zijn in de titelstrijd met Max Verstappen. Na afloop van de race vertelde de McLaren-coureur desgevraagd wat hij vond van de actie van Ricciardo.



“Ik heb mijn best gedaan om de snelste ronde op te eisen toen de banden in de best mogelijke staat waren, maar je kan ze niet allemaal hebben. De afgelopen weekenden heb ik steeds mijn best gedaan om die snelste ronde mee te pakken. Dat is me vaker wel gelukt dan niet”, concludeert de drievoudig Grand Prix-winnaar in gesprek met internationale media.

Norris werd ook gevraagd of hij het oneerlijk vindt dat Ricciardo, coureur van het Red Bull-zusterteam VCARB, de snelste ronde noteerde. Maar de Brit wilde niet meegaan in die gedachtegang. “Zo gaat dat nou eenmaal in de Formule 1, waarschijnlijk al voor mijn geboorte. Ik heb wat dat betreft weinig te klagen. Er zijn andere races geweest waar wij probeerden de snelste ronde weg te kapen van concurrenten, dus Daniel heeft het slim gedaan”, besluit Norris.

Verstappen was Ricciardo zeer dankbaar na afloop van de race. De Nederlander bedankte zijn Australische collega over de boardradio voor het wegnemen van het punt. Ook Verstappen werd na afloop door de media gevraagd over de daad van Ricciardo. “Ik bedoel, iedereen mag besluiten of ze al dan niet de snelste ronde willen halen”, vertelde hij daarover.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS