Formule 1

Lando Norris lacht na pole in Singapore: "Geeft vertrouwen om te pushen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 15:09

Lando Norris heeft de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore afgesloten met een indrukwekkende pole position, waar hij Max Verstappen en Lewis Hamilton achter zich hield. In het laatste deel wist de McLaren-coureur een tijd van 1:29:525 neer te zetten, wat net genoeg was om Max Verstappen achter zich te houden.

Lando Norris Singapore Max Verstappen

De kwalificatie kende een tijdrovende onderbreking door een crash van Carlos Sainz, waardoor de coureurs in Q3 slechts één kans hadden om een snelle ronde neer te zetten in Q3. Tegen alle verwachtingen in werd het geen gevecht tussen McLaren en Ferrari.

Norris benadrukte hoe uitdagend de sessie was, vooral door de onregelmatige baanevolutie. Dit betekent dat de baan per ronde veel sneller werd: "Het was zwaar, vooral tijdens de kwalificatie vond ik het een beetje moeilijk om veel progressie te boeken en tijd te vinden. Maar die ene ronde aan het einde was goed genoeg voor pole, dus ik ben blij met dat resultaat. We hebben de klus geklaard. Het bracht mijn hartslag omhoog, het was erg leuk. Er zat meer in, maar de auto voelt goed aan, wat je vertrouwen geeft om te pushen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS