Formule 1

McLaren-CEO maakt zich geen zorgen over aanpassingen aan achtervleugel: 'Een groot compliment'

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 07:20

Er is de afgelopen dagen veel te doen geweest omtrent de achtervleugel van het Formule 1-team van McLaren. Deze zou namelijk meer meebuigen dan is toegestaan, onder andere Red Bull tekende protest aan tegen de zogeheten ‘mini-DRS’ van de Britse renstal. De FIA heeft McLaren nu gevraagd een aantal aanpassingen te doen aan de achtervleugel. Zak Brown, CEO van McLaren, heeft gereageerd op het oordeel van de autosportkoepel.



De Amerikaanse topman van het in Woking gevestigde team blijft behoorlijk rustig onder de situatie, hij maakt zich ogenschijnlijk geen zorgen. “Er is veel rumoer. Maar het voldoet aan alle regels. We voeren kleine aanpassingen door aan de vleugel die we gebruikten in Baku, dat zal niet voor veel niveauverschil zorgen. Ik ben er vrij ontspannen onder”, vertelt Brown in gesprek met Viaplay.

McLaren verkeert de voorbije weken in goede vorm en is sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan ook kersvers leider bij de constructeurs. Zodoende vindt Brown het helemaal niet vreemd dat er veel aandacht uitgaat naar bepaalde onderdelen van de auto’s van zijn team. “Er ontstond veel ophef over, maar we hebben alle testen doorstaan en leiden nu de constructeurs.”

Sterker nog, de voorman van McLaren is zelfs gevleid door de aandacht van concurrenten. “Ik verwacht dat terwijl elk team probeert hun eigen wagen sneller te maken, ze ook proberen ons langzamer te maken. Dat is prima. Het is een groot compliment dat iedereen naar ons kijkt en de auto’s langzamer probeert te maken. We doen een kleine aanpassing, maar dat is geen reden tot zorg”, besluit Brown.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS