Formule 1

Teleurstelling alom bij Ferrari na kwalificatie: 'In de race beter als we ons ritme vinden'

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 16:00

Na een aantal sterke optredens op vrijdag in Singapore, verliep de kwalificatie niet naar wens voor Ferrari. Charles Leclerc en Carlos Sainz kwamen niet verder dan respectievelijk de negende en tiende tijd. Hoewel de race tegen de klok voor beide coureurs uitliep op een deceptie, zijn ze wel positief gestemd over hun kansen in de race. Ze reageerden bij F1TV.



Carlos Sainz moest genoegen nemen met de tiende plaats na een crash in Q3. De Spanjaard baalt als een stekker. “Het was een gek moment, ik heb overduidelijk de grip van de band overschat. Ik moest van mijn gas af in het laatste gedeelte van de opwarmronde om auto’s voorbij te laten. Daarna had ik geen grip meer, dat resulteerde in een groot moment”, vertelt een zelfbewuste Sainz.

Toch hoopt de tweevoudig racewinnaar in de Formule 1 op eerherstel tijdens de Grand Prix. “Ik verwacht tijdens de race eerlijk gezegd geen grote problemen. We worstelden om de banden aan het werk te krijgen in de kwalificatie. Maar wanneer we de banden op temperatuur hebben en ons ritme vinden, moet het goedkomen", besloot Sainz.

Charles Leclerc crashte weliswaar niet, maar hij deed het niet heel veel beter dan zijn teamgenoot en strandde op P9. Een foutje in Q3 lag daar hoofdzakelijk aan ten grondslag. Leclerc was zichtbaar teleurgesteld, zijn reactie na afloop was dan ook enigszins kortaf. “Toen ik de garage uitkwam waren de banden veel te koud en bij aankomst in bocht één blokkeerde ik. Ik maak me geen zorgen over morgen, maar we moeten wel dingen uitzoeken”, aldus de Monegask.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS