Formule 1

Toto Wolff reageert op Lewis Hamilton die McLaren-auto met Red Bull vergelijkt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2023 13:03

SILVERSTONE - Lewis Hamilton zegt dat McLaren Mercedes een ‘wake-up call’ heeft gegeven met hun upgrades, waardoor de MCL60 nu meer lijkt op de Red Bull RB19, en Mercedes-baas Toto Wolff geeft toe dat er misschien opnieuw moet worden nagedacht.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Lando Norris zette Ferrari, Mercedes en Aston Martin al op scherp in Oostenrijk aan het stuur van wat een sterk verbeterde McLaren MCL60 leek te zijn, na de introductie van de eerste fase van hun upgrade-pakketten in F1 2023.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft McLaren nog meer vooruitgang geboekt, want Norris en teamgenoot Oscar Piastri, beiden nu gewapend met het verfijnde pakket voor Silverstone, wisten respectievelijk P2 en P3 op de grid te bemachtigen, Norris slechts een paar tienden verwijderd van de pole-tijd van Max Verstappen in de dominante Red Bull RB19.

Hamilton start zijn thuisrace vanaf P7 en noemde de progressie van zijn voormalige team McLaren een "wake-up call". Zij en Ferrari lijken nu voor te liggen op Mercedes, nadat het trio allemaal upgrade-pakketten heeft geïntroduceerd. "Het is geen klap, het is gewoon een wake-up call voor ons”, vertelde Hamilton aan de media. "Anderen hebben ons ingehaald en wij moeten meer doen. Ik ben niet verrast. Als je naar de auto kijkt, is het logisch en ik ben echt blij voor ze - ze hebben zo lang zo'n slechte reeks gehad. Het is geweldig om te zien dat ze er nu weer staan."

Hoewel Mercedes hun 'zero-pod'-concept voor hun W14 met de eerste fase van hun upgrades in Monaco overboord heeft gegooid, heeft de W14 nog steeds een carrosserie die hem uniek maakt vergeleken met de Red Bull RB19.

Hamilton is echter van mening dat McLarens aanpassingen aan hun MCL60 de auto meer in lijn heeft gebracht met het Red Bull-uiterlijk, een potentieel teken voor Mercedes voor het pad dat ze moeten volgen? "Als je hem naast een Red Bull zet, lijkt hij aan de zijkant veel op, dus het werkt", vervolgt Hamilton.

"Het is geweldig, we hebben nu een ander team in de mix en dat is wat we willen zien in deze sport. Zij hadden het voordeel op ons in de vorige race, dus ik verwacht dat het morgen hetzelfde zal zijn."

Mercedes-teambaas Wolff werd vervolgens gevraagd naar zijn reactie op Hamiltons opmerkingen. Hij zei dat de vraag of de MCL60 zich sterk laat inspireren door de RB19 hier niet het belangrijkste gespreksonderwerp is, omdat ‘alleen de stopwatch telt’. En op dat punt geeft hij toe dat Mercedes misschien moet controleren of ze alles hebben geprobeerd, want het is onmogelijk om te negeren dat McLaren een seconde in prestaties heeft gevonden. "Ik denk dat van wat je van de buitenkant ziet, wat natuurlijk maar de helft van de informatie is, de auto eruitziet als een Red Bull", vertelde Wolff aan de media. “En dit is denk ik waar Lewis op doelde, dat dit soort ontwerp een goede richting lijkt te zijn, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.”

"Ik denk dat ieder van ons carrosserieën had die perfect goed waren in de tunnel en het kwam er niet uit in de prestaties, dus je moet geen middel onbeproefd laten en er misschien nog eens naar kijken.” McLaren heeft sinds de GP van Emilia Romagna in 2022 niet meer op het podium gestaan in de Formule 1, maar lijkt zondag op Silverstone een goede kans te maken op een top drie-klassering.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS