Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Akshay Bohra is de nieuwe kampioen van het Euro 4-kampioenschap. US Racing viert ook feest met Maxim Rehm die Race 3 won.

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 oktober 2024 11:40

Het Euro 4-kampioenschap 2024, de tweede editie van het kampioenschap dat wordt gepromoot door ACI Sport en WSK Promotion, werd afgesloten met race 3 op Monza. De nieuwe kampioen is Akshay Bohra, de Indisch-Amerikaanse coureur van US Racing. Na twee P2-finishes dit weekend ging Bohra race 3 in als leider in het kampioenschap, met alleen Freddie Slater van Prema Racing en Hiyu Yamakoshi van Van Amersfoort Racing nog in de titelstrijd. Yamakoshi had echter niets minder dan een overwinning nodig, terwijl Bohra buiten de punten eindigde, om de titel op te eisen.

Akshay Bohra is de nieuwe kampioen van het Euro 4-kampioenschap

Onder deze omstandigheden was Bohra al na de eerste ronden van race 3 virtueel gekroond tot kampioen, toen Slater uitviel en Yamakoshi na een botsing van de baan raakte en achteraan het veld weer aansloot. Groot feest voor het team onder leiding van Gerhard Ungar en Ralf Schumacher, met de overwinning in de laatste race van het weekend voor de Duitse coureur Maxim Rehm. Het was ook de eerste podiumplaats van het seizoen voor de Italiaanse coureur Davide Larini van PHM Aix Racing. Op de derde plaats eindigde Alpine Academy-coureur Kean Nakamura-Berta van Prema Racing, die met dit resultaat de titel Rookie Champion in de wacht sleepte. Lees HIER het hele verslag van race 3.