Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

De pas gekroonde Ginetta Junior kampioen Ethan Jeff-Hall wint een GB4 studiebeurs van £50.000

Uitgegeven door HJ van Keulen • 3 oktober 2024 03:02

Ethan Jeff-Hall, de onlangs gekroonde Ginetta Junior-kampioen, heeft een studiebeurs van 50.000 pond gewonnen voor een plaats in het GB4-kampioenschap van volgend jaar.

De pas gekroonde Ginetta Junior kampioen Ethan Jeff-Hall wint een GB4 studiebeurs van £50.000

De 16-jarige had een uitstekende campagne in Ginetta Juniors, won de titel in zijn eerste jaar met zes overwinningen en acht podiumplaatsen in de 25 raceserie.

De R Racing-coureur eiste de titel op met een marge van 17 punten op zijn naaste rivaal en met nog een race te gaan. Hij heeft niet alleen zijn vaardigheden in auto's bewezen, maar hij heeft zijn campagne ook ondersteund door in hetzelfde jaar CIK FIA OK World Karting Champion te worden.

Hij heeft nu de kans om over te stappen naar de eenzitters, waarbij het bedrag van 50.000 pond, dat gezamenlijk beschikbaar is gesteld door GB4-promotor MotorSport Vision (MSV) en Ginetta Cars, gebruikt kan worden voor een zitje naar keuze in het GB4-kampioenschap van 2025.

Jeff-Hall is de nieuwste ster die is voortgekomen uit het Ginetta Junior Championship, met GB3-kampioenen Zak O'Sullivan, Luke Browning en Callum Voisin die allemaal zijn afgestudeerd in de serie, naast meervoudig F1-winnaar Lando Norris en de Italiaanse F4-dominator Freddie Slater.

Ethan Jeff-Hall zei: “Het was een geweldig seizoen, het was mijn eerste jaar in auto's, dus het was fenomenaal. We hebben een briljant seizoen gehad en ik kan iedereen bij R Racing niet genoeg bedanken.”

“De droom van iedereen is om in de F1 te rijden en dit is de weg vooruit, de stappen omhoog maken via GB4 en naar GB3. Hopelijk kunnen we volgend jaar een geweldig seizoen hebben. We hebben dit jaar aan eenzitters gedacht, maar dat kost veel geld, dus het zou moeilijk worden met ons budget. Maar dit gaat zeker helpen en hopelijk kunnen we nu de rest van de financiering bij elkaar krijgen om volgend jaar GB4 te doen.”

“Het doel is om vooraan mee te racen, dus ik moet snel beginnen met het afronden van mijn plannen en alles op een rijtje zetten. De nieuwe GB4-auto voor volgend jaar ziet er geweldig uit en ik hoop er snel in te rijden!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS