Formule 1 • MOTO GP

Marc Márquez wint de Grand Prix van Australië na een verschrikkelijke start door tear-off

Uitgegeven door HJ van Keulen • 21 oktober 2024 17:45

Estrella Galicia 0,0-coureur Marc Márquez (Gresini Racing MotoGP) reed deze zondag de Australische Grand Prix op het Phillip Island Grand Prix Circuit, ronde zeventien van het 2024 MotoGP-wereldkampioenschap.

Marc Márquez wint opnieuw bij Grand Prix van Australië

Marc Márquez eindigde als tweede in de Sprintrace en legde zijn tempo zondag op in de GP nadat hij weer een tegenslag had gehad bij de start.

Na de afgelasting van FP1 vanwege de regen, leidde Marc de vrijdagmiddagtraining en ging hij meteen door naar Q2 met een tijd van 1:27'890, goed voor de tweede plaats op de grid. Door een foutje in de eerste bocht van de Sprintrace eindigde hij op de achtste plaats. Met een hoger tempo begon hij zich echter te herstellen en dat leidde ertoe dat hij als tweede over de finish kwam.

Zijn GP-start werd ook verpest door een tear-off van zijn helm onder zijn achterband, maar hij overwon het en passeerde Jorge Martin in de slotfase om zijn derde overwinning van het jaar te pakken. Hij klimt terug naar de derde plaats in het kampioenschap met 345 punten.

“Ik spaarde een beetje voor die laatste aanval”.
“Er gebeurt altijd wel iets. De waarheid is dat ik mijn tear-off nooit er aftrek op de grid, omdat het voor de start van de race zelfs gevaarlijk kan zijn. Maar deze keer, had ik iets voor mijn ogen en ik had geen andere keuze dan hem er af te doen. Helaas viel het voor het achterwiel. Ik probeerde het te verwijderen, maar dat was onmogelijk. Zodra ik de koppeling ophief, begon het wiel te slippen. Ik weet niet in welke positie ik zat in de eerste bocht, maar ik slaagde erin om veel rijders in te halen. Op een gegeven moment dacht ik dat het onmogelijk zou zijn om Jorge Martin nog in te halen, maar in de zesde ronde begon ik mijn tempo te pakken te krijgen. Jorge pushte de hele race hard, maar ik spaarde een beetje voor die laatste aanval.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS