Autosport NL • Mazda MX-5 Cup

Jordy van der Eijk blij met overwinning in Mazda MX-5 Cup: "Zege in race 2 maakt alles goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 april 2023 21:02

ZANDVOORT - Jordy van der Eijk kende een bloedstollend weekeinde in de Mazda MX-5 Cup op het circuit van Zandvoort. Tijdens de VRM Voorjaarsraces op het Formule 1-circuit won de 21-jarige coureur uit Zevenhuizen de tweede race van het weekeinde, waar een kopgroep van acht man om de zege streed. Het was bumper aan bumper, maar Jordy kwam sterk naar voren en uiteindelijk als winnaar uit de bus. Hier was hij vanzelfsprekend heel content mee.

Jordy van der Eijk

"Ik was niet echt blij met het resultaat van de eerste race, maar de overwinning in de tweede race maakt alles goed”, zei Van der Eijk. “De trainingen gingen goed en ik was elke keer één van de snelsten. In de kwalificatie reed ik naar de vijfde stek, wat op zich prima is, maar stiekem had ik op pole position gehoopt.”

In de nacht van zaterdag op zondag had het flink geregend. Nadat de Ford Fiesta Sprint Cup al een deel van het natte wegdek droog hadden gereden, was het de beurt aan de Mazda merkencup. Van der Eijk kon in zijn bolide van Ferry Monster Autosport flink aan de bak.

Het waren verraderlijke omstandigheden en een aantal coureurs kozen ervoor om te starten op regenbanden. Ook Jordy deed dat: “Helaas begon ik de eerste race op de verkeerde band, dus het ging niet zo goed. Daar was ik helemaal niet blij mee, want na een aantal ronden waren de regenbanden al op." Gelukkig kon Jordy de banden nog enigszins in leven houden. Hij eindigde op de negende positie en wilde revanche. En dat zou gebeuren...

Jordy van der Eijk

In de tweede race was de baan inmiddels helemaal opgedroogd. Jordy startte vanaf de vijfde positie en was goed weg. Al snel werkte hij zich op naar de koppositie. Pas toen werd het echt interessant. Het was stuivertje wisselen om de leiding en dat betekende dat Jordy zich geen fouten kon veroorloven. Bij het ingaan van de laatste ronde van de adembenemende wedstrijd bedroeg het verschil met Sam Jongejan minder dan een tiende van een seconde.

Van der Eijk toonde zijn talent en raceskills en passeerde de streep achttien duizendsten voor een heel bataljon concurrenten. Jordy vat de wedstrijd nog even samen: "Ik moest eerst door het veld naar voren vechten. Toen eenmaal aan kop had ik een klein gat geslagen en er kwam een groepje dicht bij elkaar. Het was tot de allerlaatste seconde ontzettend spannend en we kwamen nek aan nek over de eindstreep. Het is ook top dat mijn team met alles helpt en het heeft waarschijnlijk ook geholpen dat ik nu gewonnen heb."

In het weekend van 2-4 juni mag Jordy zijn race-overall weer aantrekken om in te stappen in zijn prachtige MX-5-bolide. Dan gaat de titelstrijd verder op het circuit van Spa-Francorchamps: "Het doel van het seizoen is algemeen kampioen worden en de eerste stap is nu gezet."

Jordy van der Eijk

Jordy bedankt zijn familie, team Ferry Monster Autosport, zijn monteurs, vrienden en vooral zijn sponsoren. Zij maken het mogelijk voor Jordy om te racen.

Jordy van der Eijk wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:

Speedtec
Marlo
MPS
Blansjaar
Cannabis Energy Drink
PE Cars

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS