Formule 1

Aston Martin reageert op boodschap Fernando Alonso - ‘Minder praten, meer leveren'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 07:01

Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft Fernando Alonso gevraagd om 'vol te houden' terwijl het team werkt aan upgrades om de prestaties weer op de rails te krijgen. Na in totaal acht podiumplaatsen te hebben behaald in hun eerste seizoen samen, in 2023, hebben Alonso en Aston Martin tot nu toe moeite gehad om dezelfde hoogte te bereiken dit seizoen.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Na een achterstand op McLaren, Ferrari en Mercedes in de afgelopen twaalf maanden, heeft het team de afgelopen weken moeite gehad punten te scoren. Alonso eindigde slechts één keer in de top 10 in de laatste vier races en viel in Q1 uit in Emilia Romagna en Monaco.

De problemen van Aston Martin gingen door tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen weekeinde, waar Alonso en teamgenoot Lance Stroll niet verder kwamen dan respectievelijk de twaalfde en veertiende plaats. Alonso was na de race gefrustreerd en zei dat Aston Martin 'het verdiende om geen punten te scoren’. Daarnaast verklaarde hij dat 'het tijd is om harder te werken, minder te praten en meer te leveren'.

Krack gaf toe dat de drukke reeks races in de aanloop naar de vakantie in augustus 'het grootste probleem' is voor Aston Martin, waardoor ze 'geen tijd' hebben om zich te richten op het brengen van verbeteringen. Hij drong er bij Alonso op aan om 'zo vol te houden' tot het team in staat is om de zwakke punten van de auto aan te pakken.

"Dat is één van de problemen. Je hebt nu vijf races in zes weken. We hebben na Monaco, Imola en ook Canada - waar we overigens veertien punten scoorden met dezelfde auto - behoorlijk wat begrip gehad over de problemen, maar het gaat erom dat we ze oplossen. Je hebt geen tijd. Dat is het grootste probleem op dit moment. We moeten het zo zien vol te houden, elk weekend het beste uit de auto halen en de nieuwe onderdelen zo snel mogelijk brengen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS