Formule 1

Zware taak voor Valtteri Bottas: "Alles uit de auto halen wat erin zit"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 juni 2024 12:17

Spielberg - Stake F1 Team KICK Sauber beleefde een moeilijke zaterdag tijdens de F1 Grand Prix van Oostenrijk, want zowel de Sprint als de kwalificatiesessie op de Red Bull Ring leverden geen positieve resultaten op voor de F1-renstal, die snel de impuls van Audi moet gaan voelen.

Valtteri Bottas

Scoren in de 23 ronden tellende Sprint was altijd al een hele opgave en de sessie werd dan ook vooral een testsessie voor Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, die respectievelijk als 18e en 20e eindigden. In de kwalificatie kon het Formule 1-team echter niet de stap voorwaarts maken die nodig was om een plek in Q2 te claimen, Valtteri en Zhou eindigden op dezelfde positie als in de eerdere sessie.

Het resultaat zal het moeilijk maken om een positief resultaat te behalen in de race: maar omdat Oostenrijk traditioneel spannende evenementen oplevert, blijven alle mogelijkheden open voor het team.

Valtteri Bottas: "Het was niet de makkelijkste zaterdag voor ons. We wisten dat het altijd moeilijk zou worden om in de punten te komen vanaf de posities waar we in de Sprint van start gingen, dus we kozen ervoor om het te behandelen als een testsessie in aanloop naar zondag. Door de extreem warme temperaturen op het circuit hadden we last van oververhitting van de banden, wat onze zaak zeker niet ten goede kwam. Het ontbrak ons ook behoorlijk aan pure snelheid, maar we hebben toch verschillende afstellingen kunnen proberen en een paar dingen geleerd die ons zondag hopelijk zullen helpen. Helaas verliep de kwalificatie opnieuw moeizaam voor ons. We zijn er nog steeds in geslaagd om de auto iets beter te maken qua balans, maar als het op pure prestaties aankomt, zijn we er nog niet helemaal op dit circuit."

"We hebben wat vooruitgang geboekt en het leek erop dat we een kans hadden om beter te worden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Helaas is het zo vandaag - maar we hebben morgen nog te gaan en we geven niet op. We zullen tijdens de race ons uiterste best doen, alles uit de auto halen wat erin zit en op zoek gaan naar elke kans die zich voordoet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS