Formule 1

F1 Red Bull Ring: "De veranderingen hebben ervoor gezorgd dat de auto voorspelbaarder aanvoelt"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 juni 2024 11:54

Spielberg - Het Stake F1 Team KICK Sauber beleefde een pittige zaterdag in zowel de Sprintrace als de kwalificatiesessie voor de GP van Oostenrijk van zondag. De F1-renstal, die door Audi overgenomen gaat worden, hoopt op een beter resultaat.

Zhou Guanyu

Scoren in de 23 ronden tellende Sprint was altijd al een hele opgave en de sessie werd dan ook vooral een testsessie voor Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, die respectievelijk als 18e en 20e eindigden. In de kwalificatie kon het team echter niet de stap voorwaarts maken die nodig was om een plek in Q2 te claimen, Valtteri en Zhou eindigden op dezelfde positie als in de eerdere sessie.

Het resultaat van zaterdagzal het moeilijk maken om een positief resultaat te behalen in de race: maar omdat Oostenrijk traditioneel spannende evenementen oplevert, blijven alle mogelijkheden open voor het team.

Zhou Guanyu zegt: "Zaterdag was in gelijke delen uitdagend en teleurstellend. De sprintrace verliep niet zoals ik had gehoopt, want ik had de hele tijd moeite met het tempo. Ondanks dat ik tussen de sessies door wat wijzigingen aanbracht, gold dat ook voor de kwalificatie. Ik denk dat de lay-out van het circuit niet zo goed bij ons past als in Barcelona en helaas hadden we niet het tempo om uit Q1 te komen."

"Het is cruciaal voor ons om gefocust te blijven en door te gaan met het verbeteren van onze auto en ons totale pakket. De veranderingen die we hebben doorgevoerd hebben ervoor gezorgd dat de auto voorspelbaarder aanvoelt, wat meestal helpt tijdens de race. Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan ons uiterste best doen. Ik hoop dat we zondag voor hogere posities kunnen vechten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS