Formule 1

Dit zeiden de stewards over de felle clash tussen Max Verstappen en Lando Norris

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2024 17:46

In de 64e ronde escaleerde het felle duel om de leiding van de Oostenrijkse Grand Prix. Lando Norris had al meerdere inhaalpogingen op Max Verstappen gedaan en er hing de Brit ook een straf boven zijn hoofd vanwege track limits. Verstappen stuurde richting bocht 3 heel licht naar links en beide auto's raakten elkaar. De wereldkampioen werd bestraft met een tijdstraf van 10 seconden en dit is het verdict van de stewards.

Max Verstappen


"De stewards hebben videomateriaal en onboardbeelden bekeken", zo valt te lezen in het rapport van de stewards. "Auto nummer 1 reed richting bocht 3 met auto nummer 4 links naast zich. Voor het insturen bewoog de coureur van auto nummer 1 naar links, waarmee hij de botsing met auto nummer 4 heeft veroorzaakt. De stewards achten de bestuurder van auto nummer 1 overwegend schuldig en hebben daarvoor bovenstaande straf opgelegd. Deze straf is in overeenstemming met precedenten."

Verstappen is overwegend schuldig aan de aanrijding en de schuld wordt dus niet volledig in zijn schoenen geschoven. Wel krijgt hij twee strafpunten op zijn licentie. Zijn totaal staat nu op vier punten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS