Formule 1

40.000 boete voor Yuki Tsunoda voor opmerking richting Guanyu Zhou

Uitgegeven door HJ van Keulen • 30 juni 2024 09:33

Yuki Tsunoda heeft een boete van veertigduizend euro ontvangen na de eerste kwalificatiesessie van de GP van Oostenrijk. De Japanner wachtte gedurende Q1 op zijn beurt om de baan te betreden, maar werd afgesneden door de C44 van Guanyu Zhou. Tsunoda kende weer een van zijn uitspattingen over de boordradio en zijn uitingen werden niet gewaardeerd door Zhou en Stake F1, maar ook niet door de FIA.

Yuki Tsunoda 2024 Oostenrijkse Grand Prix


Tsunoda kon daarom naar de stewards en kreeg vervolgens een boete van veertigduizend euro uitgereikt. De FIA oordeelde dat de 24-jarige Japanse coureur een ‘ongepaste opmerking’ in de eter slingerde, die niet past in de gedragscode van de FIA. Tsunoda heeft inmiddels zijn excuus gemaakt, maar verdedigde zich ook door te stellen dat Engels niet zijn moedertaal is. Ook blikte hij nog even terug op het sportieve gedeelte. Daarin zat het ook niet mee en kon Tsunado niet vlammen.

"Na de sprintrace hadden we nog steeds meer vermogen nodig, maar tegelijkertijd zaten we niet in een slechte positie. Ik denk dat we de snelheid hadden om Q3 te halen, maar ik kon het niet allemaal samenbrengen, dus dat is mijn fout. Het team heeft hard gewerkt en goed werk geleverd, want we hebben alle data gebruikt die we hadden verzameld om de beste auto te maken uit alle voorgaande sessies. De afstelling was goed, dus het is mijn fout en erg jammer. We gaan pushen en hopelijk eindigen we in de top tien."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS