Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer maakt promotie naar podium vanwege overschrijden track-limits van concurrent

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2024 05:30

Collin Veijer kreeg na de finish van de Moto3-race in Misano een promotie naar het podium. Na een heftig gevecht in een kopgroep van vier kwam LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3-coureur zondag als vierde over de finish, maar na de finish erfde hij de derde plaats van Daniel Holgado.

Collin Veijer podium

De tweede Moto3 ronde op het Misano World Circuit Marco Simoncelli had zondag opnieuw een paar verrassingen in petto. Met name voor Collin Veijer die na 20 ronden als vierde en laatste van de kopgroep de finish passeerde maar vervolgens opschoof naar de derde plaats, dit nadat Daniel Holgado na afloop van de race een straf kreeg vanwege het overschrijden van de tracklimits in de laatste ronde en hierdoor een positie werd teruggezet in de uitslag.

Pas tegen het einde van de race ontstond er een kopgroep van vier die streed voor de overwinning, een kopgroep waarin de 19-jarige Nederlander in de finale geen potten meer kon breken aangezien hij iets te veel van zijn banden had gevergd. Dankbaar voor nog eens 16 punten en de derde plaats in het wereldkampioenschap, gelijk in punten met de op de tweede positie staande Holgado, richt de jongeling zich nu op de komende overzeese races, die volgende week (27 t/m 29 september) beginnen met de Grand Prix van Indonesië.

Collin Veijer, P3 – (+0.367), 2024 Moto3 wereldkampioenschap – P3 – 189 punten: “Ik verlaat Misano veel blijer dan twee weken geleden, want het gevoel in de race was goed en ik was veel beter dan in de eerste race hier. De keuze voor een andere voorband loonde ook. Ik kon het tempo tot het einde vasthouden en probeerde het gat naar de top drie te dichten. In de laatste ronden kreeg ik echter problemen in de rechterbochten. Ik wilde hoe dan ook op het podium eindigen en als ik dicht genoeg bij de jongens voor me had gezeten dan had ik het zeker geprobeerd, maar het was niet genoeg voor een normale, veilige inhaalactie. Dus nam ik genoegen met P4 en toen stond ik vervolgens toch nog op het podium, een soort van een cadeautje. Maar hoe dan ook, ik ben er erg blij mee. Volhouden dus en op naar de volgende race! Dank aan het team voor hun werk dit weekend.”

Nu is het tijd voor Veijer en het Duitse raceteam, dat derde staat in de tussenstand van het wereldkampioenschap voor teams, om in te pakken voor de vijf overzeese races in Indonesië, Japan, Australië, Thailand en Maleisië voordat ze half november terugkeren op Europese bodem voor de seizoen finale in Valencia, Spanje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS