Rally

Hellendoorn Historic Rally kent prachtig deelnemersveld

Uitgegeven door Bart • 18 augustus 2024 21:20

De Eurol Hellendoorn Historic Rally powered by Vredestein zal plaatsvinden op zaterdag 21 september. De historische rallysport neemt in Nederland een steeds belangrijkere plaats in en krijgt daarom dit jaar in Hellendoorn een eigen identiteit, mede dankzij de ondersteuning door de Enschedese bandenfabrikant Vredestein. De organisatie is wederom bezig om een sterk deelnemersveld met prachtige rallyauto’s van weleer bij elkaar te krijgen.

Rally Hellendoorn


Er is in de Historic Rally plaats voor maximaal 35 equipes. Uiteraard verwacht de organisatie de favorieten voor de titel in het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap (NHRK) aan de start. Wat te denken van regerend kampioen Antoine Biesheuvel met de imposante BMW M3, die ook nu – na vier verreden wedstrijden – weer aan de leiding staat in het NHRK. Peter Mangnus (Talbot Lotus, momenteel tweede) en Michiel Sanders (BMW 325i, momenteel derde) hebben zich ook al ingeschreven. De Mexicaan Juan Carlo Peralta komt na zijn debuut in 2023 op herhaling met zijn prachtige Lancia 037 in Martini-kleuren. De historische rallyklasse rijdt tien klassementsproeven op zaterdag (21 september), met een totale lengte van 330 km, waarvan 108 km tegen de klok.

Op donderdag 12 september, ruim een week voor de rally, zal er in samenwerking met de lokale omroep HOi een grootschalige rallypresentatie plaatsvinden in het centrum van Nijverdal. Tijdens dit evenement worden details van de rally gepresenteerd aan publiek en pers om de rallyvlam bij iedereen aan te wakkeren. Uiteraard wordt deze presentatie live uitgezonden via de onlinekanalen van HOi Media.

Voor de 2024-editie van de Eurol Hellendoorn Rally introduceert ACTRONICS de 'Driver of the Day'-publieksprijs, voor zowel de rally als de historic rally. Rallyfans kunnen online stemmen op hun favoriete team of meest spectaculaire prestatie. “ACTRONICS heeft aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld voor zowel de uiteindelijke 'Driver of the Day' als voor de stemmers, waaronder een co-drive met Erwin Doctor op het circuit van Meppen", aldus Frans Bremmer, verantwoordelijk voor he aantrekken van commerciële partners. ACTRONICS is een toonaangevend hightech en circulair bedrijf uit Almelo dat zich specialiseert in het reviseren van elektronische auto-onderdelen en geeft zo jaarlijks tienduizenden onderdelen een tweede leven. Met een Europees klantenbestand heeft ACTRONICS ook al een langdurige samenwerking met rally's in Duitsland, Italië en Spanje.

Verdere details over het rallyprogramma worden binnenkort bekendgemaakt en die zijn uiteraard te vinden op de website www.eurolhellendoornrally.com en op de socials.



Jos Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS