Rally

Jos Verstappen aan de leiding na eerste dag Hellendoorn Rally: "De auto gaat goed"

Uitgegeven door Bart • 21 september 2024 07:31

Jos Verstappen gaat na de eerste dag van de Eurol Hellendoorn Rally aan de leiding van het klassement. Na zes proeven bedraagt zijn voorsprong op naaste belager Bernhard ten Brinke slechts 4 seconden. De 52-jarige coureur rijdt samen met zijn vaste copiloot Renaud Jamoul in een Skoda Fabia RS Rally2-auto. Op zaterdag staan er nog tien proeven op het programma.

Jos Verstappen


"De auto gaat goed, maar alles moet kloppen natuurlijk", zegt Jos op Verstappen.com. "Het zal spannend worden, we zullen het zien, de snelste wint zaterdagavond. Hellendoorn is een leuke rally om te rijden. Het is een mooie omgeving en het zijn mooie stages, het is leuk om weer hier te zijn."

Vorig jaar ging het voor Verstappen in het donker mis, maar dat heeft hij nu weten te voorkomen. "Ik wil de vrijdagavond goed doorkomen, want ik vind het iets moeilijker om in het donker te rijden. Je hebt dan veel tegenlicht en het is gewoon lastiger om alles te zien. Ik mag wel iets aan tijd verliezen vanavond, dat vind ik niet erg. Zaterdag is er een nieuwe dag, bij daglicht."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS