Formule 1

Lando Norris is stellig dat McLaren niet sneller is dan Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 12:24

Lando Norris weerlegt de suggestie dat McLaren de snelste auto heeft en is er stellig van overtuigd dat het alleen zijn bandenverschil met Max Verstappen was waardoor dat zo leek in Spanje.

Lando Norris

Hoewel Norris bij de finishvlag van de Grand Prix van Spanje opnieuw genoegen moest nemen met de tweede plaats achter Verstappen, met een achterstand van 2,2 seconden, had de Brit de Red Bull in de laatste stint ingehaald.

Hij reed 24 ronden op de medium Pirellis, tegen 27 ronden voor Verstappen, en daarna 19 ronden op de softs voor de aanloop naar de finish, tegen 22 ronden voor Verstappen.

Norris kwam na zijn tweede stop de pits uit met een achterstand van acht seconden op Verstappen, maar met zijn banden drie ronden nieuwer kon hij het gat dichten tot 2,2 seconden.

"Zelfs na de evaluatie van afgelopen weekend hadden we geen veel snellere auto dan Red Bull", vertelde hij aan de media. "Ik leek sneller dan Max door mijn langere stints, waardoor ik een behoorlijke bandendelta had ten opzichte van hem. Zo'n zes ronden in het eerste deel en vier ronden in een tweede deel. Rond Barcelona is dat een groot verschil."

"Het zijn misschien maar vier ronden en voor mensen die het niet weten, lijkt het misschien nergens op, maar vier ronden bandendelta ten opzichte van een andere auto is vrij extreem voor wat betreft het verschil in rondetijd. Dat was eigenlijk het tijdsverschil tussen wat Max deed en wat ik deed. Niet dat we veel sneller waren. We hadden een goede strategie waardoor we zoveel sneller leken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS