Formule 1

Lewis Hamilton heeft geen spijt van Ferrari-contract, ook niet nu Scuderia slechter gaat dan zijn huidige team Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 08:01

Lewis Hamilton heeft benadrukt dat hij niet heeft getwijfeld over zijn overstap van Mercedes naar Ferrari voor 2025, ondanks de recente opleving van Mercedes met de verbeterde W15. Hamilton kondigde in februari aan dat hij een meerjarig contract met Ferrari heeft afgesloten en daarmee zijn lange en succesvolle samenwerking met Mercedes zal beëindigen.

Lewis Hamilton en Ferrari op het podium F1


Maar met de introductie van een aantal upgrades aan de W15 is de vorm van het team de afgelopen weken verbeterd. Hamilton behaalde zijn eerste podiumplaats van 2024 tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen weekeinde. Daarmee maakte hij een einde aan een reeks van dertien races zonder een top drie finish.

Ondertussen is Ferrari afgezakt na overwinningen in Australië en Monaco voor respectievelijk Carlos Sainz en Charles Leclerc. In Spanje eindigden de rode auto's achter Hamilton en teamgenoot George Russell.

Op de vraag of hij 'twijfelt' over zijn beslissing, zei Hamilton tegen de media: "Nee, helemaal niet. Ik ben al sinds mijn dertiende bij Mercedes en ik zal altijd een fan en supporter van Mercedes blijven. Mijn taak dit jaar, op dit moment, is om zo hard mogelijk te werken met de crew, met de mensen in de fabriek, om te proberen de auto in de juiste richting te ontwikkelen."

"Uiteindelijk zijn er dingen waar ik hopelijk deel van uitmaak en waar ik trots op ben, welke koers en welk traject het team volgend jaar ook volgt. Mijn baan begint volgend jaar bij een andere team, dat het geweldig doet. Het heeft een paar moeilijke races achter de rug, maar laten we niet vergeten dat het een race heeft gewonnen in Monaco.

"Ik kan je niet vertellen wat er mis is met hun auto en waarom ze in de positie zitten waarin ze nu zitten, maar ze hebben hier een upgrade gebracht en ze boeken zeker vooruitgang. Ik twijfel niet aan mijn beslissing."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS