Formule 1

Fred Vasseur aast op sportief revanche voor Ferrari in Singapore: "Onze tegenstanders een lastige tijd te bezorgen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 september 2024 06:04

Na een matig resultaat in Baku blikt Ferrari-teambaas Fred Vasseur vooruit op de F1 Grand Prix van Singapore, waar de Scuderia hoopt op betere resultaten. Ferrari heeft na de zomerstop mooie dingen laten zien, zoals een overwinning in Monza en een pole position in Baku. Toch botert het nog niet altijd even goed. Vasseur wil deze trend ombuigen op het uitdagende stratencircuit van Marina Bay, waar bandenmanagement en kwalificatie van cruciaal belang zullen zijn. Carlos Sainz scoorde hier vorig jaar de enige non-Red Bull-overwinning van het jaar.

Fred Vasseur Ferrari

Het stratencircuit van Singapore biedt weinig ruimte voor fouten. Uit ervaring weten de coureurs dat een foutje in een klein hoekje zit. Ferrari doet nog vol mee in de strijd voor het constructeurskampioenschap, dus zullen Charles Leclerc en Sainz dit weekend goed willen presteren. Een goede startpositie zal hoogstwaarschijnlijk doorslaggevend zijn voor een goed resultaat.

"De race van vorig weekend leverde niet het resultaat op waar we op hoopten, maar dat toont aan dat we momenteel erg competitief zijn", zegt Vasseur. "We willen deze sterke vorm vasthouden in Singapore, een ander veeleisend stratencircuit. Onze coureurs voelen zich comfortabel op deze baan en we zullen er alles aan doen om onze tegenstanders een lastige tijd te bezorgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS