Formule 1

Max Verstappen kijkt uit naar strijd vanaf P11: "Hopelijk kunnen we vechten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juli 2024 15:31

Max Verstappen heeft de snelste tijd neergezet tijdens de natte kwalificatie voor de Grand Prix van België. Ondanks de wisselvallige omstandigheden en een constante stroom aan water op de baan wist de Nederlandse Red Bull-coureur op de intermediates de concurrentie ver achter zich te laten. Door een gridstraf zal Verstappen toch vanaf P11 starten, dat maakt de race voor hem extra uitdagend, maar hij gaat de uitdaging lachend tegemoet.

Max Verstappen

"Het was een goede kwalificatie”, begint Verstappen na de kwalificatie in gesprek met Billy Monger. “Gelukkig was het weer in orde”, haakt hij in op de recente ontwikkelingen sinds de Grote Prijs van Hongarije. "Het regende ietwat, maar we konden in ieder geval wel een goede kwalificatiesessie afwerken. Alles werkte zoals we wilden, elke bandenset was in staat om voor goede rondetijden te zorgen. We konden goede rondetijden rijden en we konden al snel denken aan Q3."

"We maken het onszelf niet makkelijk in het gevecht waar we in zitten. Zondag moet het droog zijn, het zal een lastig gevecht worden. Hopelijk kunnen we vechten met de Ferrari’s en Mercedessen en heel misschien met de McLarens."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS