Formule 1

Max Verstappen laat grootste hint tot nu toe vallen over toekomst Red Bull F1 na update over gesprekken met Toto Wolff

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 17:32

Max Verstappen heeft de grootste hint tot nu toe gegeven dat hij Red Bull-coureur blijft in 2025 nadat Mercedes-baas Toto Wolff had toegegeven dat hij niet langer in 'gesprek' is met de regerend wereldkampioen F1.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen werd de afgelopen maanden in verband gebracht met een overstap naar Mercedes vanwege de saga buiten het circuit die het team begin 2024 overspoelde. Wolff heeft geen geheim gemaakt van zijn wens om Verstappen te contracteren als opvolger van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die in februari aankondigde dat hij vanaf volgend seizoen een meerjarig contract bij Ferrari zal hebben.

Mercedes had zijn interesse in Carlos Sainz - de coureur op wiens plaats Hamilton komt bij Ferrari in 2025 - afgezwakt om de situatie van Verstappen bij Red Bull in de gaten te houden.

Tijdens de Grand Prix van Spanje van afgelopen weekend bevestigde Wolff dat Mercedes niet langer in onderhandeling is met Verstappen. Het team geeft prioriteit aan het verbeteren van hun W15-auto na opeenvolgende podiumplaatsen in Canada en Barcelona.

In de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk van dit weekeinde, de thuisrace van Red Bull, werd Verstappen gevraagd of hij in 2025 bij zijn huidige team zal blijven. Verstappen zei dat hij zich concentreert op het heroveren van de dominante vorm van het team in het licht van de toenemende dreiging van McLaren, Ferrari en Mercedes.

Hij vertelde de media: "Ik heb dit al eerder gezegd. Het belangrijkste is dat we een zeer competitieve auto hebben voor de toekomst. Op dit moment zijn de marges erg klein, maar we werken erg hard om te proberen nog beter te worden. Ik zei het al tegen het team, we richten ons ook op volgend jaar om te proberen weer competitief te zijn."

Hoe graag Max Verstappen ook bij Red Bull Racing wil blijven. Er zit nog steeds oud zeer in lucht. Er is een machtsstrijd gaande bij Red Bull. Helmut Marko en Christian Horner verschillen van mening over de keuze rond de line-up bij Red Bull en Racing Bulls. Marko wil graag jonge rijders, waaronder Liam Lawson een stoeltje geven. Verder is de situatie tussen Red Bull-teambaas Horner en Jos Verstappen tot het nulpunt gedaald. Dat bleek maar weer vandaag.

Verstappen Sr. zou dit weekend tijdens de Oostenrijkse Grand Prix in de Red Bull RB8 uit 2012 stappen tijdens de Legends Parade. Een akkefietje over video-opnamen zou voor Jos Verstappen de druppel zijn geweest om te besluiten niet meer in te stappen. “Er zouden opnames, ook met een drone, van gemaakt worden. Maar Horner wilde dat ik niet gefilmd zou worden. Hoe kinderachtig kun je zijn?”, wordt Verstappen geciteerd door Formule 1.nl. “Ik ben helemaal klaar met hem. “Het lijkt wel een kleuterschool! Ik had wel mogen rijden, maar ik heb me teruggetrokken. Ik vind dit zo kinderachtig van Horner. Het zegt wel iets over hem, denk ik.”

Jos Verstappen had verder in de voorbije dagen gehoord van meerdere kanten dat Christian Horner er alles aan had gedaan om Jos niet te laten rijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS