Formule 1

McLaren F1-baas onder de indruk van Piastri's inhaalactie op Leclerc "Toen ik het live zag gebeuren, dacht ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2024 08:01

Andrea Stella, teambaas van McLaren, was ervan overtuigd dat Oscar Piastri's gewaagde inhaalactie op Charles Leclerc zou eindigen met de Australiër die wijd zou gaan.

Andrea Stella McLaren F1


Piastri won een spannend duel met Leclerc door hem in te halen met een late remactie in bocht één van ronde twintig tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Stella: "Toen ik het live zag gebeuren, dacht ik: 'Hij gaat te wijd'. Als Leclerc daar remt, moet dat het rempunt zijn... En Oscar stelt het uit."

De teambaas was verrast door Piastri's precisie: "Oscar verrast ons altijd met zijn talent en zijn vermogen. Vandaag liet hij ook zijn mentale kracht zien. Hij reed als een coureur met veel ervaring die al eerder onder dit soort druk heeft gestaan."

Stella legde uit hoe Piastri erin slaagde Leclerc in te halen: "Ik denk dat Oscar profiteerde van het feit dat zijn harde banden in een perfecte window zaten toen Leclerc voor hem een pitstop maakte, en hij leek net een voorsprong te hebben om hem in bocht één aan te vallen."

"Het is een van die gevallen waarin je het vermogen van de coureur moet benadrukken, want hij stelde het rempunt zo ver uit en onderhandelde toch zo precies over bocht één - hij hoeft niet eens te vertrouwen op Leclerc die ruimte geeft."

"Ik denk dat vanuit het oogpunt van de auto en de banden alles vandaag heel, heel dicht bij elkaar lag tussen deze drie teams."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS