Formule 1

McLaren 'verandert persoonlijkheid' van MCL38 om een einde te maken aan Red Bulls RB20-dominantie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 07:30

Het is geen geheim dat McLaren het gat met Red Bull Racing in 2024 aan het dichten is of al gedicht heeft. Volgens Andrea Stella, McLarens teambaas, komt dat omdat het team de persoonlijkheid van de MCL38 auto heeft 'veranderd'.

Lando Norris viert overwinning met McLaren F1


Het team is het gat aan het dichten met de ooit onstuitbare Red Bull. Nog maar een jaar geleden had het F1-team uit Woking moeite om overal consistentie en snelheid te vinden, maar een reeks indrukwekkende prestaties heeft Andrea Stella ervan overtuigd dat er dingen aan het veranderen zijn.

"We zien de verbeteringen die we hebben aangebracht in de middelmatige en lage snelheden", vertelde Stella aan de media. Hij gaf echter toe dat het team ‘de persoonlijkheid van de auto heeft kunnen veranderen’. “Nu is het een auto die goed werkt in een snelheidsbereik dat twaalf maanden geleden nog onze zwakte was", voegde hij eraan toe.

Hoewel Stella toegeeft dat de McLaren nog steeds tekortschiet in hogesnelheidsbochten, klinkt het ook alsof hij er vertrouwen in heeft dat het team de huidige problemen kan compenseren. "Met deze generatie auto's win je ergens, verlies je ergens anders en moet je gewoon doorgaan met ontwikkelen", zei hij. "Het is niet zo dat we de hoge snelheid slechter hebben gemaakt; het is alsof we het niet zoveel hebben verbeterd als op sommige andere gebieden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS