Formule 1

Mercedes ziet kans voor Max Verstappen - "Max zou er goed uit zien in het zilver"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juni 2024 05:03

Ola Källenius, voorzitter en CEO van Mercedes-Benz Group, denkt dat Max Verstappen 'er goed uit zou zien in het zilver', vooral als de introducering van de Formule 1-regels in 2026 plaatsvindt.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff bevestigde tijdens het weekend van de Grand Prix van Spanje dat er momenteel geen gesprekken plaatsvinden met Verstappen, nadat hij aanvankelijk het topdoel was om Lewis Hamilton volgend seizoen bij het team te vervangen.

Mercedes-voorzitter Källenius ziet een 'kans' om het team weer vooraan mee te laten doen wanneer de regels van de sport worden vernieuwd, waarbij de krachtbron van Mercedes een doorslaggevende factor kan zijn voor de prestaties van het team tijdens de enorme veranderingen in de regelgeving.

Red Bull maakt vanaf 2026 voor het eerst zijn eigen power units in samenwerking met Ford, met een overvloed aan onbekende factoren aan het begin van het tijdperk met nieuwe regels. Als Mercedes in staat is om zich weer aan de top van het peloton te vestigen, plaagde hij met de mogelijkheid om Verstappen naar het team te halen.

"De beste coureur wil de beste auto hebben. En dat is onze taak, om het beste pakket samen te stellen", vertelde Källenius aan Sky Germany. "In 2026 worden de kaarten opnieuw geschud. Een nieuwe orde met nieuwe regels. Dat is ook een kans. Wie weet. Maar Max zou er goed uitzien in het zilver, toch?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS