Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Opnieuw top 10 positie voor Veekay

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 augustus 2024 01:02

Tijdens de Bommarito Automotive Group 500 in de Verenigde Staten, is IndyCar coureur Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout er wederom in geslaagd een top 10 positie te veroveren. De 23-jarige coureur uit Hoofddorp eindigde op plek 10 en komt daarmee voor de vierde keer dit seizoen in het favorietenrijtje terecht.

Opnieuw top 10 positie voor Veekay


Van Kalmthout maakt de laatste tijd een snelle ontwikkeling door en wordt daarom met argusogen gevolgd. De vooruitzichten zijn goed, Veekay kan zijn inmiddels frequente top 10 positie namelijk nog verder versterken in de aankomende wedstrijden op de ovals Er staan nog vier IndyCar races gepland voor dit seizoen waarvan er maar liefst drie op ovals gereden worden. Volgens de IndiCar organisatie eindigt Veekay gemiddeld op positie zeven of acht. Hij kan daarmee zijn verankering in de top 10 dus verder versterken.

Hoewel de resultaten van de jonge coureur veelbelovend zijn, kunnen er ook kanttekeningen geplaatst worden. Critici stellen dat er in de race veel incidenten plaatsvonden. Met maar liefst vijf cautions werd de concurrentie voor de topposities zwakker en regerend kampioen Alex Palou reed een relatief zwakke race. Hierdoor was er meer ruimte om weer in de top 10 terecht te komen, waar van Kalmthout notabene ook nog de hekkensluiter was op de laatste plek.

Toch tekent er zich een positief patroon af voor Veekay. Vier keer een top 10 positie kan tenslotte niet alleen worden toegeschreven aan geluk. Van Kalmthout kreeg in de race zelf bijvoorbeeld ook met tegenslagen te maken. Door een remlicht dat niet werkte kwam hij uiteindelijk van de zesde op de tiende positie terecht, waarop hij finishte.

De hype rondom Veekay
De huidige prestaties, goede vooruitzichten en zijn jonge leeftijd, zijn verantwoordelijk voor de hype die ontstaan is rondom de jonge coureur. Onder de Veekay fans groeit het geloof op een glansrijke toekomst.

Voorlopig breekt de hype overigens nog niet helemaal door in de algemene kringen. Bij de legale bookmakers in Nederland is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om op Veekay te wedden, en als er iemand snel bij wil zijn als het op hypes in de sportwereld aankomt, zijn dat de bookmakers wel.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS