Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Rinus 'Veekay' van Kalmthout moet op zoek naar nieuw IndyCar-team; aflopend contract niet verlengd

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 september 2024 11:30

IndyCar-coureur Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuw onderkomen. De Nederlander heeft te horen gekregen dat hij zijn huidige team, Ed Carpenter Racing, moet verlaten. Het aflopende contract van de Noord-Hollander wordt niet verlengd. Financiële moeilijkheden lijken ten grondslag te liggen aan het besluit van de renstal.



Het besluit komt waarschijnlijk rauw op het dak bij de Hoofddorper. Eerst was er sprake van dat de partijen nog een extra jaar zouden samenwerken, maar die contractverlenging is nu dus van de baan. Veekay was vijf jaar in dienst bij Ed Carpenter Racing en won gedurende die periode één race, daarnaast stond hij ook nog driemaal op het ereschavot.

Hoewel de auto de voorbije jaren niet altijd even competitief was, bleek Veekay wel de sterkhouder binnen de gelederen van Ed Carpenter Racing. Dit jaar eindigde hij als dertiende in de eindrangschikking van de IndyCar Series. In 2021 beleefde de 23-jarige coureur zijn beste jaar, toen eindige hij als twaalfde in het algemeen klassement.

Waar de toekomst van van Van Kalmthout ligt, is op dit moment nog onbekend. Het IndyCar seizoen van 2024 is pas net afgelopen, maar de line-up voor volgend jaar begint inmiddels al aardig vorm te krijgen, zeker bij de topteams. Desalniettemin gaf Veekay aan in 2025 'sowieso' in de IndyCar uit te komen. De eerste race van het seizoen 2025 wordt verreden op 2 maart.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS