Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Veekay krijgt herkansing in IndyCar; test met Dale Coyne Racing op vrijdag

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 oktober 2024 14:13

Rinus 'Veekay' van Kalmthout neemt vandaag deel aan een IndyCar-test op de Indianapolis Motor Speedway. De Nederlandse coureur neemt plaats in de #18 auto van team Dale Coyne Racing. Veekay heeft momenteel nog geen IndyCar contract voor 2025, deze test kan Veekay mogelijk in de juiste richting helpen. Dale Coyne Racing is één van de weinige teams die nog een stoeltje over heeft voor volgend seizoen.



De inmiddels 24-jarige Veekay reed vijf jaar in dienst bij Ed Carpenter Racing in de IndyCar. Maar zijn aflopende contract werd, zo hoorde hij een aantal weken geleden niet verlengd. In eerste instantie was dit wel de bedoeling, maar financiële moeilijkheden bij de renstal van Ed Carpenter zorgde ervoor dat dit uiteindelijk toch niet gebeurde.

Zodoende zit de geboren Hoofddorper in een lastig pakket. De meest plekken voor 2025 zijn reeds vergeven. De test op IMS is in het leven geroepen om de nieuwe banden van Firestone te testen, maar daarnaast ook om te kijken of het nieuwe hybridesysteem, dat halverwege dit seizoen werd geïntroduceerd in IndyCar, rijp is voor de Indy 500.

Het eerste deel van de test loopt van 16:00 - 18:00 uur Nederlandse tijd, het tweede deel begint om 19:00 uur en eindigt om 23:00 uur. Donderdag werd er ook al getest op het iconische circuit, Mogelijk kan Veekay zich in de kijker rijden met een goed optreden tijdens de test op vrijdag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS