Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Voormalig IndyCar-team Rinus Veekay maakt 2025 lineup bekend: mix van ervaring en jeugdigheid

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 september 2024 19:56

Het IndyCar-team Ed Carpenter Racing heeft haar rijdersopstelling voor 2025 bekendgemaakt. De voormalig werkgever van Nederlander Rinus 'Veekay' van Kalmthout, wiens contract niet werd verlengd, heeft Christian Rasmussen en Alexander Rossi gecontracteerd. Beide coureurs hebben meerjarige deals getekend.



Tot voor kort had het er alle schijn van dat Veekay zijn contract bij ECR wel degelijk zou verlengen, maar wegens financiële problemen is dat er niet van gekomen. Met Rasmussen en Rossi haalt de renstal een goede mix van jeugdigheid en ervaring binnen.

Vooral de komst van Alexander Rossi spreekt tot de verbeelding. De 33-jarige Amerikaan heeft al negen seizoenen ervaring in de IndyCar, behaalde dertig podiumplaatsen en acht overwinningen, waaronder de Indy 500 in 2016. Rossi kan met recht worden beschouwd als een ervaren kracht, hij kijkt ernaar uit volgend jaar plaats te nemen in de nummer 21 Chevrolet.

“Ik ben trots dat Ed Carpenter en de andere eigenaren de waarde erkennen die ik kan toevoegen aan het team. Hun streven naar perfectie, in combinatie met de krachtbron van Chevrolet en de ambitieuze toekomstplannen, zorgden ervoor dat ik dit aanbod niet kon afslaan”, laat Rossi optekenen in een persbericht van zijn nieuwe werkgever.

De nummer 21 Chevrolet wordt volgend jaar bestuurd door Christian Rasmussen. De 24- Deen staat bekend als een talentvolle coureur, in 2023 won hij de Indy NXT, de opstapklasse richting IndyCar. Rasmussen reed dit jaar al parttime voor ECR en debuteerde onder meer in de Indy 500, waar hij als 24e startte en finishte als twaalfde.

“Ik kijk er ontzettend naar uit om voor het fulltime te racen namens Ed Carpenter Racing. Mijn rookiejaar stond bol van de nieuwe ervaringen en kan daarom niet wachten om alles wat ik heb geleerd volgend jaar in de praktijk te brengen. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans en kan niet wachten om samen met Rossi te werken zodat we vaker mee kunnen doen vooraan het veld.”

Teameigenaar Ed Carpenter is zeer tevreden over de nieuwe line-up voor volgend jaar en heeft ook nog een paar woorden over voor voormalig coureur Veekay. “Het is een mooie dag. Niet alleen om Alex (Rossi) te verwelkomen, maar ook om de verbintenis met Christian (Rasmussen) te verlengen. Hoewel ik erg verheugd ben met de nieuwe aanwinsten, wil ik ook Rinus Veekay bedanken. Het is altijd moeilijk om vaarwel te zeggen tegen een vriend en coureur, maar ik heb er alle vertrouwen in dat zijn carričre zal blijven opbloeien”, aldus Carpenter.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS