Formule 1

Oscar Piastri grapt na pole position in Qatar: "Ik geef de FIA vijf minuten om het uit te zoeken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 oktober 2023 14:17

LOSAIL - Oscar Piastri mag de sprintrace voor de Grote Prijs van Qatar vanaf de eerste positie aanvangen. De Australische rookie van McLaren reed tijdens de sprint shootout op het Losail International Circuit de snelste tijd en hield teamgenoot Lando Norris en Max Verstappen achter zich. Piastri was blij verrast na de sprint shootout.

null

"Ik ben heel erg blij. Ik geef de FIA vijf minuten om te bekijken of ik wel echt op pole sta", zegt hij grappend. "Het was een goede ronde van mijn kant. Ik zag dat Lando Norris een fout maakte in de laatste bocht."

De FIA heeft de baan in de loop van de dag ietwat aangepast. Ze hebben de kerbs in bocht twaalf en dertien veranderd en de baan was dus op sommige plekken nieuw voor de coureurs: "De baan is wat veranderd. Omdat de kerbs nu alleen geverfd zijn is het moeilijk om ze te zien, maar dat is natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Ik had het in de eerste twee delen van de kwalificatie wel moeilijk, maar in de laatste sessie kwam het allemaal samen."

Om 19.30 uur Nederlandse tijd gaat de sprintrace in Qatar van start. Piastri durft nog geen voorspelling te doen over de uitslag en ziet dat Verstappen in zijn nek hijgt: "We gaan het zien. Max start derde en staat dus dicht bij ons in de buurt. We gaan zien wat we allemaal kunnen klaar spelen in de race", sluit de jonge coureur uit Melbourne veelbelovend af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS