Formule 1

Max Verstappen over de komst van elfde F1-team: "Het zou volgens mij mooi zijn ze erbij te hebben"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 oktober 2023 06:32

De discussie over wèl of geen elfde team op de F1-grid lijkt zijn hoogtepunt bereikt te hebben. Iedereen heeft er zijn mening over en die verschilt nogal. Ook Max Verstappen vertelde zijn visie. De Nummer 1-coureur van Red Bull, die dit weekend onder de schijnwerpers van Lusail zijn derde wereldtitel zou moeten veroveren, zei dat hij de positie van zijn team begreep, maar naar de situatie als coureur kijkt: “In alles wat ik tot nu toe heb gezien, plus de partners die ze hebben en hun naam, hebben ze laten zien dat ze een professioneel team zijn. Dus het zou volgens mij mooi zijn ze erbij te hebben, omdat het meer kansen geeft aan de coureurskant.”

Max Verstappen, de nummer 1-coureur van Red Bull
Max Verstappen: "In alles wat ik tot nu toe heb gezien, plus de partners die ze hebben en hun naam, hebben ze laten zien dat ze een professioneel team zijn, dus het zou volgens mij mooi zijn ze erbij te hebben"

Andretti Global kondigde afgelopen januari een samenwerking aan met het merk Cadillac, onderdeel van General Motors, voor een team in Amerikaanse handen met minstens één Amerikaanse coureur. Volgens de regels zouden ze een inschrijfgeld van $200 miljoen moeten betalen, dat als compensatie onder de bestaande tien teams zou worden verdeeld. Maar de teams zeggen dat dit niet genoeg is gezien de huidige waarderingen.

Een deal die afgelopen juni werd aangekondigd voor een aandelenbelang van 24% in Alpine, eigendom van Renault, waardeerde het Britse team op ongeveer $ 900 miljoen, aldus een bericht van GrandPrix24. De FIA startte de formele aanvraagprocedure in februari, in een poging één of meer nieuwe teams te identificeren die geïnteresseerd zijn om in 2025, 2026 of 2027 deel te nemen. De Formule 1 zal naar verwachting niet snel een beslissing over deze kwestie nemen.

Max_Verstappen_Nr1_Qatar_front F1 Red Bull



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS