Formule 1

Schumacher vergelijkt Red Bull-tactiek met 'bijna Kevin Magnussen'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 september 2024 10:01

Ralf Schumacher heeft gereageerd op de tactiek van Red Bull tijdens de Grand Prix van Singapore. De oud-F1-coureur vergeleek de situatie met de controversiële acties van Kevin Magnussen eerder dit seizoen.

Ralf Schumacher


Tijdens de race in Singapore ontzegde Daniel Ricciardo, rijdend voor VCARB (Red Bulls juniorteam), Lando Norris het punt voor de snelste ronde. Dit leidde tot discussie over mogelijke samenwerking tussen Red Bull en VCARB.

Schumacher ziet echter geen probleem: "Wat bedoel je met oneerlijk? Het is gewoon zo. Het zou bijna Kevin Magnussen zijn geweest. Dat is allemaal prima, je kunt met zulke middelen werken", vertelde de jongere broer van F1-legende Michael Schumacher aan Sky Deutschland.

Red Bull ontkent elke vorm van samenspraak. Teambaas Christian Horner stelde: "Daniel wilde de race natuurlijk op een hoogtepunt eindigen. Je zou VCARB daarover moeten vragen."

De situatie heeft de titelstrijd verder op scherp gezet. Verstappen leidt nog steeds het kampioenschap, maar zijn voorsprong op Norris is geslonken tot 52 punten met nog zes races te gaan.

Oud-coureur Timo Glock ziet voordelen voor McLaren: "Het pluspunt voor McLaren is dat ze twee zeer goede coureurs hebben. Dat geeft hen de mogelijkheid om punten van Verstappen af te pakken."

Glock voegde toe: "Dat is het grote probleem bij Red Bull, dat ze alleen Max Verstappen hebben en dat McLaren twee goede coureurs heeft die vooraan rijden."

"Baku was een uitzondering voor Pérez, en hier werkte het weer niet. Dat is het grote probleem bij Red Bull", aldus Glock.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS