Formule 1

VCARB-baas: discussie over toekomst Daniel Ricciardo 'te openbaar' gevoerd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 september 2024 06:02

Laurent Mekies, teambaas van VCARB, heeft kritiek geuit op de openbare speculatie rond de toekomst van Daniel Ricciardo. Mekies stelt dat deze publieke benadering te veel druk creëert.

Laurent Mekies, teambaas van VCARB F1


Met geruchten dat de Grand Prix van Singapore mogelijk Ricciardo's laatste race was, zei Mekies: "Er is niets mis met het evalueren van de prestaties van je coureurs elke paar races, maar ik denk dat we er misschien te openbaar over zijn geweest."

"We hebben het in het eerste deel van het seizoen gedaan, we hebben het vrij bekend net voor de zomerstop gedaan, en ik denk dat we op een gegeven moment ook hebben gezegd dat we na Singapore zullen bespreken!"

Mekies benadrukte de impact op Ricciardo: "Soms kun je zien dat het waarschijnlijk te ver gaat in termen van druk, vooral voor Daniel in dit geval. Ik denk dat de eerste gedachte voor Daniel is, omdat hij dit seizoen veel van dat heeft meegemaakt."

Christian Horner, teambaas van Red Bull, stelde dat Ricciardo's toekomst deel uitmaakt van een 'groter plaatje' in de rijdersbezetting van Red Bull. "We hebben nu een periode om alle relevante prestaties van de coureurs te evalueren. Het is een natuurlijke pauze in het seizoen om daarop te reflecteren", zei Horner.

De slappen lach met Daniel Ricciardo en Max Verstappen:



Daniel Ricciardo in de Amsterdamse grachten:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS